skip to Main Content
Het Effect Van Linkbuilden

Het effect van linkbuilden

linkbuilding?

Wat is linkbuilding?

In het kort gezegd is linkbuilden het verzamelen van linkjes vanaf een andere website naar jouw eigen website om zo hoger in een zoekmachine te komen. Zoekmachines indexeren het web namelijk hetzelfde als een gewone gebruiker; klikken op linkjes van de ene pagina naar de ander. Dit klinkt misschien heel eenvoudig maar er komt veel en veel meer bij kijken! Zo kijkt Google naar tientallen eisen om zo te kunnen bepalen of een website relevant is of niet.

Hoe relevant is linkbuilden voor mijn bedrijf in 2021

Het linkbuilden is voor zoekmachines zoals Google en Bing nog altijd een van de zwaarst wegende factor als het gaat om vindbaarheid. Links naar je website tellen daarom nog altijd zwaar mee in de zoekmachines voor je positie. Google onder andere maakt het linkbuilden steeds lastiger en controleert steeds strenger. Dit maakt links vanuit de content steeds belangrijker en andere links steeds minder belangrijk. Je hebt dus sterke backlinks nodig voor een goede vindbaarheid score! Linkbuilden is dus tevens een belangrijke investering die je als bedrijf moet overwegen. Met een goede ‘ linkbuildstrategie’ en goede content op je website kun je makkelijk organisch concurreren binnen je branche.

5 verschillende linkbuildstrategien

  • Linksruilen met andere websites
  • Gastbloggen
  • Inschrijven bij linkdirectories / startpagina’s
  • Kopen van links
  • Inzet van social media
Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top